sobota, 23 lutego 2013

Posted by jinson on 16:18 1 comment

Tortilla z kurczakiem, warzywami i serem to moje ulubione danie typu fast food. Dziś mam dla Was przepis na tortillę z kurczakiem na ciepło z dodatkiem sosu czosnkowego i meksykańskiego.

Składniki:
  • placki do tortilli
  • filet z kurczaka
  • przyprawy tzatziki i kebab/gyros
  • kapusta pekińska
  • jogurt naturalny
  • pomidory
  • ogórek
  • oliwki
  • opcjonalnie sos meksykański z chili Hellmann's
Filet z kurczaka kroimy w kawałki i smażymy na patelni na niewielkiej ilości oleju, doprawiając przyprawą kebab/gyros. Kapustę pekińską kroimy w paski, mieszamy z odrobiną jogurtu naturalnego i doprawiamy przyprawą tzatziki. Pomidory i ogórki kroimy w plasterki. Placki do tortilli podgrzewamy na patelni bez tłuszczu. Na środku placka układamy kapustę pekińską, mięso, 2 plasterki pomidora, ogórek, oliwki oraz opcjonalnie inne warzywa (np. kukurydzę konserwową). Polewamy sosem meksykańskim. Zawijamy dół placka (1/3) do środka, a następnie zwijamy tortillę jak naleśnik. Tortillę z kurczakiem można także podawać z sosem czosnkowym.


Tortilla z kurczakiem i warzywami
Tortilla z kurczakiem i warzywami
Reakcje:

1 komentarze:

Dodaj swój komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...