piątek, 7 lutego 2014

Posted by jinson on 20:00 1 comment
Spaghetti z pomidorami z puszki

Sos do spaghetti z pomidorami z puszki i mięsem mielonym to uniwersalne danie doskonałe na sezon jesienno-zimowy. Sos można wykorzystać do makaronu typu spaghetti, a także do lasagne. Poniżej przepis na mój ulubiony sos pachnący pomidorami i ziołami.

Składniki na 2 porcje:
  • 1 puszka pomidorów krojonych
  • 250 g mięsa mielonego
  • 1 cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • przyprawy: oregano, bazylia, sól pieprz
  • pół opakowania makaronu spaghetti
Cebulę obieramy, drobno siekamy i podsmażamy na patelni na złoto. Do cebuli dorzucamy przeciśnięty przez praskę czosnek i pomidory z puszki. Całość dusimy na wolnym ogniu około 10 minut od czasu do czasu mieszając. W tym samym czasie podsmażamy na drugiej patelni mięso mielone. Do sosu pomidorowego dodajemy mięso oraz przyprawy i dusimy na wolnym ogniu jeszcze przez około 10 minut. W tym czasie gotujemy makaron al dente. Smacznego!

Spaghetti z pomidorami z puszki
Spaghetti z pomidorami z puszki
Reakcje:

1 komentarze:

Dodaj swój komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...